На 26.06 се одржа конференцијата „Училишта на сончева енергија“ на платформата ZOOM на која како говорници присуствуваа Ивана Вучкова од Фондацијата Фридрих Еберт Скопје, д-р Александар Дединец стручен соработник во МАНУ и проф. д-р Илија Насов претседател на Асоцијацијата Солар Македонија.

Видеото може да го погледнете тука.

На оваа конференција и претходат други две видео-конференции:

Енергетски ефикасни училишта и

Значењето на образованието во справување со климатските промени

Конференциите се одржуваат како дел од залагањата на Гоу Грин за образование за климатски промени и енергетски ефикасни учишишта. Доколку сакате да ја поддржите иницијативата – потпишете ја петицијата