Гоу Грин организира изложба Quarantine Creativity, на тема екологија, животна средина, во рамки на проектот „Училишта на сончева енергија“, со цел да ги едуцира младите за важноста од соларната енергија, односно обновливите извори на енергија. Оваа изложба е дел од кампањата за собирање на потписи за поддршка за училишта на сончева енергија. Петицијата може да ја потпишете тука.

Средношколците се пријавија со нивно дело-цртеж или фотографија. Погледнете ги најдобрите и сетете се што вие може да направите за да ја заштитите Планетата Земја. Честитки за победниците и за сите учесници.

  1. Ива Затенко, СУГС „Никола Карев“- Скопје

  1. Ирина Галевска, СУГС „Јосип Броз-Тито“

  1. Давид Шумански, СУГС „Владо Тасевски -ПТТ“- Скопје

 

Жири комисијата на Гоу Грин, дополнително одбра најдобра фотографија и најдобар цртеж:

1. Христијан Пусоски, СОУ „Ристо Ристески-Ричко“-Прилеп

 

2. Ема Теовска, СУГС „Никола Карев“-Скопје

Сите фотографии може да ги погледнете тука.