Здружението за одржлив развој и заштита на животната средина „Гоу Грин“ отвора повик за 7 учесници од Македонија за младинска размена “Let’s do it outside”. 10 дневната програма на оваа размена ќе се одвиваат во рамки на следниве теми: Младински активизам, Миграции и интеграција на иселениците и Спорт.

   Покрај учесници од нашата држава ќе учествуваат и млади од Норвешка, Германија, Холандија, Луксембург и Хрватска.
Размената ќе се одржи во Лангфјордботн, Норвешка од 1-ви до 10-ти август 2017, во рамките на Еразмус+ програмата на Европската Комисија. Повикот е наменет за сите млади лица од 16 до 26 години кои се способни да комуницираат на англиски јазик. Организаторите ќе ги покријат трошоците за сместување и храна како и дел од патните трошоци на учесниците.

   Во продолжение можете да прочитате повеќе информации за целите на проектот. Доколку сте заинтересирани да земете учество во младинската размена, пополнете го формуларот за пријавување најдоцна до 23-ти јуни. Доколку имате прашања можете да ни се обратите на info@bidizelen.org со назнака “Let’s do it outside”.

 

   “Let’s do it outside” project objectives:

     1. The first objective is that young people are active, do sport, stay outdoor and socialize with their peers away from computers, laptops, Ipads, TVs, internet and all the electronics that are present today in the life of a young person. The traditional activities like hiking, biking, tenting, swimming, fishing, climbing and others are replaced by gaming, chatting, facebook trolling, web surfing and so on. Therefore we want to make outdoor activities fun.
     2. The second objective is to encourage young people to get active in the social and political life around topics that are not just relevant in our societies, but also critical at this moment. We want our young people to do the 3 steps – 1. Learn about these, 2. Form an opinion and finally to 3. Engage in addressing them.
     3. The participants to get to know different cultures and people as there will be in total 50 youngsters from Croatia, Macedonia, Netherlands, Norway, Luxembourg and Germany. Cooking together and sharing recipes, cultural nights and presentations, sharing tents and helping with everything in the camp, riding the bicycles are going to be just few opportunities to learn about the different cultures.

   In this project we will use non-formal learning methods like:
Workshops, brainstorming and discussions on different topics, team building simulations, outdoor exercises, hiking, fishing, camping, cultural presentations, presentations of workshops, self-reflection, debate and role-plays.