Erasmus+ Youth Exchange “Cultural Palooza”

Овој проект има за цел да создаде место за младите да ги споделат своите ставови отворено и достоинствено меѓу себе. Припадниците на различно етничко, верско, лингвистичко и културно потекло и наследство ќе споделат разбирање и ценење. Во овој проект ќе се користат митови и легенди од различни земји како поврзување и отворање на темата за […]

Erasmus+ Youth Exchange Suderbyn Ecovillage

Оваа младинска размена како дел од проектот Еко-образовни центри Еразмус+ ќе биде во еко селото Судербин една недела. Целите на проектот се да се научи што значи да се живее во заедница, да се практикува пермакултурно градинарство, да се гради со модерни материјали и да учествува на состаноци во заедницата. Возраст на учесници: 18+ Место: […]

Erasmus+ Youth Exchange “TERRA”

Terra project е создаден за да ги промовира учесниците на младите Европејци во различни области, со особено внимание на климатските промени, поради фактот што бројните акции започнати спонтано од младите луѓе во Европа, како натпревари за климата, покажуваат дека дискусијата во оваа област може да здружи критична маса млади луѓе и направи да се чувствуваат […]

Erasmus+ Youth Exchange “Sustainable Green Future”

“Sustainable Green Future” ќе биде младинска размена организирана во Гарлштед во Германија, која ќе вклучува 30 млади луѓе и 6 тимски лидери на групи од 6 различни земји: Шпанија, Северна Македонија, Романија, Грција, Чешка и Германија. Возраст на учесници: 17-23 години, тимски лидер 18+ Големина на групата за земја: 6 учесници по земја вклучувајќи 1 […]

Erasmus+ Youth Exchange “TERRA”

Terra проектот е создаден за да ги промовира учесниците на младите Европејци во различни области, со особено внимание на климатските промени, поради фактот што бројните акции започнати спонтано од младите луѓе во Европа, како натпревари за климата, покажуваат дека дискусијата во оваа област може да здружи критична маса млади луѓе и направи да се чувствуваат […]

Erasmus+ Youth Exchange “Bee Devine”

“Bee Divine“ ќе биде младинска размена организирана во Сера да Естрела во Португалија , која ќе вклучува учесници од 7 различни европски земји: Португалија, Хрватска, Шпанија, Северна Македонија, Грција, Чешка и Романија. Возраст на учесници: 18 -30 години + лидер вез лимит на години Место: Serra da Estrela, Португалија Датум: од 10-ти до 19-ти април […]

Erasmus+ Youth Exchange “Healthy Casal”

“Healthy Casal“ ќе биде младинска размена организирана во Сант Џуст Десверн во Шпанија, која ќе вклучува учесници од 4 различни европски земји: Шпанија, Северна Македонија, Хрватска и Германија. Возраст на учесници: 16 -19 години + 2 лидери 18+ Место: Sant Just Desvern, Шпанија Датум: од 23-ти јули до 1-ви август 2023 година Овој проект има […]

Erasmus+ Youth Exchange”Healthy Mind in a Healthy Body”

„Healthy Mind in a Healthy Body“ ќе биде младинска размена организирана во Гарлштед во Германија, која ќе вклучува 32 млади луѓе и 8 лидери на групи од 4 различни европски земји: Шпанија, Северна Македонија, Хрватска и Германија. Возраст на учесници: 14 -19 години, водачи на групите се 18+ Место: Гарлштед, Остерхолц Шармбек, Германија Датум: 19-ти […]

Training course “Step 0” Erasmus+

Курс за обука „Step 0“ во Унгарија организиран од Re Creativity, база на социјални претпријатија во Будимпешта која обезбедува неформални образовни програми со цел луѓето да градат креативни решенија во нивниот секојдневен живот. Локација: Алсотолд (Alsótold), Унгарија Датум: 25 март-2 април 2023 година Краен рок за аплицирање: 17 февруари 2023 година Програмата за мобилност е […]

Collaborative Economy without Barriers

2018-1-LU01-KA105-037302 Project Duration 01/09/2019-31/08/2022 Key Action KA2 – Cooperation for innovation and the exchange of good practices Action Type KA204 – Strategic Partnerships for adult education Beneficiary Organisation ASSOCIAZIONE UNIAMOCI ONLUS Collaborative Economy without Barriers – CEB is a three year Strategic Partnership for the exchange of good practices among the staff of the five […]