Соларната енергија и заштеда на ресурсите се предуслов за спас од катастрофалните последици од климатските промени – порачаа младите

Користење на велосипеди, електрични автомобили, поставување на вертикални градини, обновливи извори на енергија наместо фосилни горива, одбивање употреба на пластика, системи за рециклирање и заштеда на ресурси и многу други решенија се дискутираа на 10 дневната младинска размена „Разбуди се – Преземи акција“. Меѓународната младинска размена се одржа во Маврово од 4ти до 13ти април […]

#GG4Climate – Join us!

Кампањата „Go Green for Climate“ има за цел да ја развие свеста кај младите за климатските промени и да ги промовира барањата од граѓанскиот сектор пред престојниот Самит за климатски промени на Обединетите Нации (ОН), кој се одржува во Париз, Франција од 30-ти ноември до 11-ти декември. Кампањата опфаќа едукативни предавања во училиштата, филмски фестивал, [...]