Приклучи се на „Гоу Грин – Биди Зелен“

Сите млади од 15 до 29 години кои сакаат да се едуцираат, активираат и да придонесат за чист воздух и здрава животна средина  можат да станат членови на здружението за одржлив развој и заштита на животната средина „Гоу Грин – Биди Зелен“.

Go Green & Scouts – Обединување за здрава животна средина и чист воздух

Гоу Грин – Скопје заедно со Сојузот на извидници на Македонија оддржа дводневен тим билдинг на 12ти и 13ти декември во планинарскиот дом на извидничкиот одред Јадран во село Брезица, Катлановско.

Марија од Гоу Грин оди на двомесечна авантура во Кина

Пред Кина… Мрежата на членови на Гоу Грин постојано развивала млади активисти кои се први за заштита на животната средина и одржливиот развој. Марија е исто така една многуте млади луѓе кои што се дел од активностите на Гоу Грин уште од почетоците на неговото основање. Марија е студентка на Факултетот за информатички науки и […]

Гоу Грин: Пластичните ќеси треба да бидат наплатени

Еколошката младинска организација Гоу Грин ја организираше кампањата “Без пластика на пазарот” на Зелениот пазар и на пазарот Буњаковец во Скопје, со цел да се подигне свеста кај граѓаните за негативните ефекти од секојдневната употреба на пластика и нејзиното влијание врз здравјето на луѓето. Со несоодветен систем за управување со отпад, тие завршуваат на депонии […]