Повик за учесници на младинска размена „PAMELA Evolution“ во Германија

  Дали идејата да поминеш 10 дена во друга земја со млади од различни националности ти звучи интересно? А што ако на тоа ја додадеме и можноста да создаваш музика и уметнички дела, да пишуваш и да ја искусиш уметноста на поинаков начин?

Повик за учесници на младинска размена “Healthy Lifestyle” во Германија

Секојдневниот живот исполнет со милион обврски и технологија ги доведува младите да живеат стресен и нервозен живот исполнет со напорни денови. На младите им се даваат големи одговорности и се очекува да бидат успешни во се што работат, а сепак ретко се зборува за заштита на нивниот дух и здравје. Токму затоа, младинската размена “Healthy […]

Повик за учесници на младинска размена “Breaking bread, breaking barriers” во Германија од 15-25ти март

Доколку си млад човек кој е отворен за нови можности и пријателства, критичко размислување и љубеник на храната и нејзината подготовка оваа размена е одлична можност за тебе да стекнеш ново, несекојдневно искуство.

Гоу Грин отвора повик за учесници на младинска размена “Аctive Change Makers” во Германија

Сите кои се заинтересирани и мотивирани да научат нови работи низ процесот на неформалното образование со споделување на сопственото знаење и искуство се добредојдени да аплицираат на младинската размена “Active Change Makers vol.2” во Германија. Во текот на 10 дневната програма на оваа размена ќе се одвиваат работилници на темите: Младински активизам, човекови права, инклузивност, […]