Конкурс за дизајн на лого – Училишта на сончева енергија

Во рамките на проектот „Училишта на сончева енергија“ се отвара конкурс за дизајн на лого. Логото ќе се користи низ текот на кампањата и ќе биде дел од сите промотивни материјали за истата.

Повик за експерт кој ќе направи модел за пресметка на јаглероден учинок по училиште

Во рамки на проектот „Училишта на сончева енергија“ се отвара повик за експерт кој ќе направи модел за пресметка на јаглероден учинок по училиште. Општа цел на проектот е да создаде мрежа на средношколци кои активно учат и вршат јавен притисок врз надлежните институции за поголема застапенoст на сончевата енергија и образованието за климатските промени. […]

Сакаме #СтрујаодСонце

Во рамки на Европската недела за одржлива енергија (17-21 јуни), Гоу Грин започна фото-кампања насловена „СОС Сакаме #СтрујаодСонце“ со цел поттикнување на јавен дијалог и информирање на јавноста за важноста од искористување на сончевата енергија од граѓаните и домаќинствата. Кампањата исто така е насочен и кон институциите за да ги охрабрат домаќинствата дакористат сончева енергија […]