Заклучоци и препораки од “Европската недела на мобилност”

Секоја година над 2000 градови во светот ја одбележуваат Европската недела на мобилност, ставајќи акцент на одржливите превозни средства и на поволностите на граѓаните од еден вело, car-free, одржлив град. Оваа година Гоу Грин ја одбележа неделата со неколку активности. По трети пат се одржа конференцијата Bike & Learn во која беа вклучени средношколци од [...]

Мобилна конференција Bike&Learn

На 16ти септември 2017, „Гоу Грин“ започна улична герила/фото акција, која траеше низ целата Европска недела на мобилност. Волонтерите на „Гоу Грин” фотографираа граѓани од Скопје кои патуваа со автобус или велосипед со две специјално изработени промотивни рамки и ги уотребуваат тие слики за промоција на активностите. Додека за граѓаните кои ги користеле своите автомобили, […]