Последен повик за мапирање на отпадот

Од јануари 2018 досега се мапирани 73 точки со отпад во 10 општини. Акцијата за мапирање трае до 20 август, по што би следел процес на избор на локации за чистење и понатамошна организација и логистика.   Во пресрет на Светскиот ден на чистење кој ќе се одржи на 15 септември 2018 година, инициран од [...]
youth-talks-web

Youth Talks 2030

„Youth Talks 2030“ е настан за млади од едукативно-забавен карактер кој има за цел да ги поттикне младите да размислуваат за нивната визија за општеството, да ја подигне еколошката свест и да овозможи простор за креативно изразување на иновативни идеи. На овој настан, 10 млади луѓе (средношколци и студенти) ќе имаат свои говори на сцена […]