Започна собирање на пластиката од домаќинствата во населба Лисиче

Денес во месната заедница во населбата Лисиче се одржа јавен настан на кој се одбележи почетокот на собирањето на пластиката од домаќинствата во населба Лисиче, од страна на неформалните собирачи на отпад. На настанот, Здружението „Гоу Грин“ и „Ромски Бизнис Информативен Центар“, заедно со Град Скопје и Општина Аеродром, им доделија „ХТЗ“ опрема , џамбо […]