Програмата “Направи Сам” започна да се реализира во ОУ “Мирче Ацев” и ОУ “Невена Георгиева Дуња”

Во рамки на проектот “Направи Сам” започна да се одржува курс за изработка на макета од зелена населба со чист воздух. Идејата зад програмата е да ги инспирира младите ученици да преземат акција и да научат повеќе за аеозагадување и мерките кои се потребни за да имаме чист воздух.