Гоу Грин: Пластичните ќеси треба да бидат наплатени

Еколошката младинска организација Гоу Грин ја организираше кампањата “Без пластика на пазарот” на Зелениот пазар и на пазарот Буњаковец во Скопје, со цел да се подигне свеста кај граѓаните за негативните ефекти од секојдневната употреба на пластика и нејзиното влијание врз здравјето на луѓето. Со несоодветен систем за управување со отпад, тие завршуваат на депонии […]