Конкурс за дизајн на лого – Училишта на сончева енергија

Во рамките на проектот „Училишта на сончева енергија“ се отвара конкурс за дизајн на лого. Логото ќе се користи низ текот на кампањата и ќе биде дел од сите промотивни материјали за истата.

SGF Eco - system restoration

#2 What is SGF?

Организацијата во која што волонтирам во Кина, Sichuan Green Foundation или накратко, SGF претставува добротворна еколошка организација која е регистрирана во март 2017та година под закрила на одделот за шумарство на областа Сечуан. Обединувајќи ресурси, нејзина главна цел е да созададе одржливо општество и еколошка животна средина.  Се фокусира наозеленување на што е можно поголема […]

Јавен оглас за фацилитатори кои ќе дејствуваат во населба Лисиче, општина Аеродром.

Како дел од проектот „Ја собираме пластиката од дома“, поддржан од Град Скопје, имаме потреба за ангажирање на двајца фацилитатори кои стапат во контакт со 400 домаќинства од населба Лисиче, општина Аеродром. Фацилитаторите ја имаат улогата на претставување и запознавање на „домаќините“ со собирачите на отпад кои ќе бидат задолжени за собирањето на отпадот од […]