Повик за учесници на младинска размена „PAMELA Evolution“ во Германија

  Дали идејата да поминеш 10 дена во друга земја со млади од различни националности ти звучи интересно? А што ако на тоа ја додадеме и можноста да создаваш музика и уметнички дела, да пишуваш и да ја искусиш уметноста на поинаков начин?

Повик за учесници на младинска размена “Healthy Lifestyle” во Германија

Секојдневниот живот исполнет со милион обврски и технологија ги доведува младите да живеат стресен и нервозен живот исполнет со напорни денови. На младите им се даваат големи одговорности и се очекува да бидат успешни во се што работат, а сепак ретко се зборува за заштита на нивниот дух и здравје. Токму затоа, младинската размена “Healthy […]

Повик за учесници на младинска размена “Breaking bread, breaking barriers” во Германија од 15-25ти март

Доколку си млад човек кој е отворен за нови можности и пријателства, критичко размислување и љубеник на храната и нејзината подготовка оваа размена е одлична можност за тебе да стекнеш ново, несекојдневно искуство.

Pandas in Chengdu

#1 Welcome to the panda world – Chengdu

Официјално веќе 10 дена живеам во четвртиот најразвиен град во Кина, Ченгду и морам да признаам, преубаво е. Градот е огромен и воедно претставува многу шармантен спој на модерното и традиционалното, додека пак луѓето се многу слични со нашите – грижливи, гостопримливи и пријателски настроени. Како главен град на областа Сечуан, Ченгду има популација од […]

Повик за учесници на младинска размена “Let’s embrace multiculturalism” во Шпанија од 9-17ти октомври

Целта на оваа размена е преку меѓународно и мултикултурно искуство да ги поттикне младите да ги прифатат различните култури и да ги согледаат како позитивна работа која ја прави Европа уникатна. Покрај учесници од нашата држава ќе учествуваат и млади од Словенија, Германија, Грција, Шпанија, Португалија и Латвија. Размената ќе се одржи во Вилабила, Шпанија […]

Марија од Гоу Грин оди на двомесечна авантура во Кина

Пред Кина… Мрежата на членови на Гоу Грин постојано развивала млади активисти кои се први за заштита на животната средина и одржливиот развој. Марија е исто така една многуте млади луѓе кои што се дел од активностите на Гоу Грин уште од почетоците на неговото основање. Марија е студентка на Факултетот за информатички науки и […]

Гоу Грин отвора повик за учесници на младинска размена “Аctive Change Makers” во Германија

Сите кои се заинтересирани и мотивирани да научат нови работи низ процесот на неформалното образование со споделување на сопственото знаење и искуство се добредојдени да аплицираат на младинската размена “Active Change Makers vol.2” во Германија. Во текот на 10 дневната програма на оваа размена ќе се одвиваат работилници на темите: Младински активизам, човекови права, инклузивност, […]