Овој проект има за цел да создаде место за младите да ги споделат своите ставови отворено и достоинствено меѓу себе. Припадниците на различно етничко, верско, лингвистичко и културно потекло и наследство ќе споделат разбирање и ценење. Во овој проект ќе се користат митови и легенди од различни земји како поврзување и отворање на темата за меѓукултурно учење и однос меѓу младите од различни земји.

Возраст на учесници:  20-30 години, тим лидерот е 20+ 

Место: Гарлштед, Германија

Датум: од 15ти до 24ти март 2024

Повеќе детали: инфопак

Аплицирајте тука до 10ти јануари 2024

За да аплицирате, потребно е да ги завршите чекорите што се објаснети овде до 1ви февруари 2024.

Ако имате какви било прашања или ви треба помош, можете да ни испратите е-пошта на info@bidizelen.org