Новости

[Истражување] Запознаеност, можности и бариери каj младите за учество во зелени политики на локално ниво

Живееме во ера на климатска криза каде е потребна итна акција и соработка со сите чинители во едно општество. Тргнувајќи од тоа дека младите се иднината, односно дека тоа што го вложуваме во нив денес ќе се одрази во блиска иднина, клучно е нивното учество во креирање и спроведување на зелени политики на локално ниво, […]

ПОВИК ЗА ПОНУДИ : КОНСУЛТАНT/КА ЗА РАЗВИВАЊЕ СТРАТЕШКИ ПЛАН ЗА 2024 – 2026 ГОДИНА

1.Вовед Здружението за оджлив развој и заштита на животната средина Гоу Грин Скопје објавува повик за прибирање понуди за консулатнт/ка за развивање Стратешки план на Здружението за 2024-2026 Ангажманот е во за една од главните активности на институционалниот проект “Младите за климатска акција и одржлив транспорт” во рамки на проектот „ГОи во акција за климатските […]

Erasmus+ Youth Exchange Suderbyn Ecovillage

Оваа младинска размена како дел од проектот Еко-образовни центри Еразмус+ ќе биде во еко селото Судербин една недела. Целите на проектот се да се научи што значи да се живее во заедница, да се практикува пермакултурно градинарство, да се гради со модерни материјали и да учествува на состаноци во заедницата. Возраст на учесници: 18+ Место: […]

Младински Камп за Одржлив Транспорт

Во период од 12ти до 15ти јуни 2023 се одржа младински камп за одржлив транспорт во Camping SCOUTS Струга. Учествуваа 34 млади од Скопје, Куманово, Прилеп и Гостивар.  Целта на кампот беше новите членови на Гоу Грин да добијат познавање од одржлив транспорт, детектирање на локален проблем и изнаоѓање конструктивно предлог-решение. Притоа ги изучија и […]

Erasmus+ Youth Exchange “TERRA”

Terra project е создаден за да ги промовира учесниците на младите Европејци во различни области, со особено внимание на климатските промени, поради фактот што бројните акции започнати спонтано од младите луѓе во Европа, како натпревари за климата, покажуваат дека дискусијата во оваа област може да здружи критична маса млади луѓе и направи да се чувствуваат […]

Erasmus+ Youth Exchange “Sustainable Green Future”

“Sustainable Green Future” ќе биде младинска размена организирана во Гарлштед во Германија, која ќе вклучува 30 млади луѓе и 6 тимски лидери на групи од 6 различни земји: Шпанија, Северна Македонија, Романија, Грција, Чешка и Германија. Возраст на учесници: 17-23 години, тимски лидер 18+ Големина на групата за земја: 6 учесници по земја вклучувајќи 1 […]

Erasmus+ Youth Exchange “TERRA”

Terra проектот е создаден за да ги промовира учесниците на младите Европејци во различни области, со особено внимание на климатските промени, поради фактот што бројните акции започнати спонтано од младите луѓе во Европа, како натпревари за климата, покажуваат дека дискусијата во оваа област може да здружи критична маса млади луѓе и направи да се чувствуваат […]

Erasmus+ Youth Exchange “Bee Devine”

“Bee Divine“ ќе биде младинска размена организирана во Сера да Естрела во Португалија , која ќе вклучува учесници од 7 различни европски земји: Португалија, Хрватска, Шпанија, Северна Македонија, Грција, Чешка и Романија. Возраст на учесници: 18 -30 години + лидер вез лимит на години Место: Serra da Estrela, Португалија Датум: од 10-ти до 19-ти април […]

Erasmus+ Youth Exchange “Healthy Casal”

“Healthy Casal“ ќе биде младинска размена организирана во Сант Џуст Десверн во Шпанија, која ќе вклучува учесници од 4 различни европски земји: Шпанија, Северна Македонија, Хрватска и Германија. Возраст на учесници: 16 -19 години + 2 лидери 18+ Место: Sant Just Desvern, Шпанија Датум: од 23-ти јули до 1-ви август 2023 година Овој проект има […]

Повик за нови екоактивисти – Биди дел од Гоу Грин

Гоу Грин отвара повик за нови еко-активисти кои сакаат да учат, да се надградуваат и да направат позитивна промена во околината каде живеат. Кој? Секој на возраст од 15-29 години може да биде дел од Гоу Грин.Како? Лесно. Само пополни ја оваа пристапница (формулар) со твои податоци за да може да те контактираме. Што потоа? Откако […]