Terra project е создаден за да ги промовира учесниците на младите Европејци во различни области, со особено внимание на климатските промени, поради фактот што бројните акции започнати спонтано од младите луѓе во Европа, како натпревари за климата, покажуваат дека дискусијата во оваа област може да здружи критична маса млади луѓе и направи да се чувствуваат активни европски граѓани кон заедничките општествени цели.

Како резултат на тоа, темата за одржливост на животната средина стана централна тема за секоја заедница во изминатите неколку години. Пандемијата и актуелната геополитичка ситуација, со недостиг на гас и зголемени сметки, ја прават еколошката транзиција уште поважна. Културна транзиција што ги става новите генерации во срцето на процесот на создавање на иднината на нашата планета.

Возраст на учесници: 18-25 години

Држави: Италија, Северна Македонија, Шведска

Место: Катаниа, Италија

Дата: 2-6 октомври 2023

Повеќе детали: инфопак. 

*датумот во инфопакот е променет (2-6 октомври 2023)

Аплицирај here најдоцна до 2ри јуни 2023.

За аплицирање мора да имате завршено неколку чекори најдоцна до 15ти јуни 2023 кои се објаснети тука.

Доколку имате било какви прашања контактирајте не на info@bidizelen.org 🙂