regrutation 2018 cover

Сите млади од 15 до 29 години кои сакаат да научат повеќе и да придонесат за помалку отпад, намалено аерозагадување, ублажување на климатските промени и заштита на животната средина можат да станат членови на младинската еколошка организација „Гоу Грин – Биди Зелен“

Кои сме ние?

Гоу Грин е еколошка младинска организација која активно работи во полето на младински активизам, еколошко образование и зелена економија.

Која е нашата мисија?

Развиваме и промовираме вредности и принципи за одржлив развој и овозможуваме образование и практични решенија за заштита на животната средина.

Што прават членовите во Гоу Грин – Биди Зелен?

  • Развиваме и поттикнуваме одговорност и свест за себе и околината;
  • Активно учиме и придонесуваме за еколошките проблеми со кои се соочуваме;
  • Се вклучуваме во креирање на младински и еколошки политики;
  • Поттикнуваме тимска работа и лидерство;
  • Развиваме практични зелени вештини за заштита на животната средина;

Акциите и иницијативите на „Гоу Грин – Биди Зелен“ може да ги прегледате на Фејсбук и ЈуТуб каналот.

Како можеш да се приклучиш?

Ако сето ова ти делува интересно и сакаш да се приклучиш на нашата организација, пополни ја апликацијата на овој линк и дојди на информативниот состанок.

Крајниот рок за пополнување на апликацијата е 21.03.2018 (среда) до 12 часот, а информативниот состанок ќе се одржи на 31.03.2018 (сабота), со почеток во 12,00 часот, во канцеларијата на „Гоу Грин – Биди Зелен“, која се наоѓа на ул. Кукушка 4а, 1000 Скопје (во непосредна близина на Градски парк).

За дополнителни информаци, слободно пишете ни на info@bidizelen.mk или на Фејсбук страната.

Daz Flow – Приклучи се во Гоу Грин: