Новости

Erasmus+ Youth Exchange “Sustainable Green Future”

“Sustainable Green Future” ќе биде младинска размена организирана во Гарлштед во Германија, која ќе вклучува 30 млади луѓе и 6 тимски лидери на групи од 6 различни земји: Шпанија, Северна Македонија, Романија, Грција, Чешка и Германија. Возраст на учесници: 17-23 години, тимски лидер 18+ Големина на групата за земја: 6 учесници по земја вклучувајќи 1 […]

Erasmus+ Youth Exchange “TERRA”

Terra проектот е создаден за да ги промовира учесниците на младите Европејци во различни области, со особено внимание на климатските промени, поради фактот што бројните акции започнати спонтано од младите луѓе во Европа, како натпревари за климата, покажуваат дека дискусијата во оваа област може да здружи критична маса млади луѓе и направи да се чувствуваат […]

Erasmus+ Youth Exchange “Bee Devine”

“Bee Divine“ ќе биде младинска размена организирана во Сера да Естрела во Португалија , која ќе вклучува учесници од 7 различни европски земји: Португалија, Хрватска, Шпанија, Северна Македонија, Грција, Чешка и Романија. Возраст на учесници: 18 -30 години + лидер вез лимит на години Место: Serra da Estrela, Португалија Датум: од 10-ти до 19-ти април […]

Erasmus+ Youth Exchange “Healthy Casal”

“Healthy Casal“ ќе биде младинска размена организирана во Сант Џуст Десверн во Шпанија, која ќе вклучува учесници од 4 различни европски земји: Шпанија, Северна Македонија, Хрватска и Германија. Возраст на учесници: 16 -19 години + 2 лидери 18+ Место: Sant Just Desvern, Шпанија Датум: од 23-ти јули до 1-ви август 2023 година Овој проект има […]

Повик за нови екоактивисти – Биди дел од Гоу Грин

Гоу Грин отвара повик за нови еко-активисти кои сакаат да учат, да се надградуваат и да направат позитивна промена во околината каде живеат. Кој? Секој на возраст од 15-29 години може да биде дел од Гоу Грин.Како? Лесно. Само пополни ја оваа пристапница (формулар) со твои податоци за да може да те контактираме. Што потоа? Откако […]

Повик за младински координатор во Go Green

Гоу Грин го шири тимот во Извршната канцеларија и објавува повик за младински координатор. ВРЕМЕНСКА РАМКА Објавување на повикот 13.03.2023 Затворање на повикот 26.03.2023 (недела) до 23:59 Разговор (interview) 28.03-30.03.2023 Известување за резултати 31.03.2023 Пожелен почеток со работа 03.04.2023   УСЛОВИ ЗА РАБОТА Ангажирање на договор на дело со времетраење од 7 месеци Работа од […]

Erasmus+ Youth Exchange”Healthy Mind in a Healthy Body”

„Healthy Mind in a Healthy Body“ ќе биде младинска размена организирана во Гарлштед во Германија, која ќе вклучува 32 млади луѓе и 8 лидери на групи од 4 различни европски земји: Шпанија, Северна Македонија, Хрватска и Германија. Возраст на учесници: 14 -19 години, водачи на групите се 18+ Место: Гарлштед, Остерхолц Шармбек, Германија Датум: 19-ти […]

Training course “Step 0” Erasmus+

Курс за обука „Step 0“ во Унгарија организиран од Re Creativity, база на социјални претпријатија во Будимпешта која обезбедува неформални образовни програми со цел луѓето да градат креативни решенија во нивниот секојдневен живот. Локација: Алсотолд (Alsótold), Унгарија Датум: 25 март-2 април 2023 година Краен рок за аплицирање: 17 февруари 2023 година Програмата за мобилност е […]

Прашалник за мапирање и формирање на Регистар на социјални претпријатија во секторот управување со отпад

Здружението за одржлив развој и заштита на животната средина Гоу Грин Скопје, преку програмата Рекономи ја спроведува проектната активност за мапирање и формирање на Регистар на социјални претпријатија во секторот управување со отпад, ги кани сите социјални претпријатија кои работат или нудат услуги во секторот отпад, да го пополнат овој прашалник. Линкот за регистрација на […]

Регистрирајте се на EU Youth Cinema: Green Deal! 🌿

EU Youth Cinema: Green Deal, кофинансиран од Европската Унија, е проект посветен на одржлива Европа и ги прикажува целите на Европската унија во филмски конкекст. Ова го правиме и на транснационално ниво: со поддршка од партнерите, EU Youth Cinema: Green Deal ќе се одвива паралелно во С.Македонија, Австрија, Хрватска, Словенија и Романија. Австриското министерство за климатска акција, животна […]