МЛАДИНСКА РАБОТА И ЗЕЛЕНО (СОЦИЈАЛНО) ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Здружението „Гоу Грин“ претставувано од Антонио Јовановски учествува на конференцијата Youth@Work од 25 до 29 јуни во Истанбул, Турција. Јовановски, извршен директор на здружението, како дел од Pool of Trainers за Youth@Work Partnership, одржува работилница на 27 јуни на тема „Пласирање на младинската работа на картата“ со цел да се препознае важноста на младинската работа […]

Повик за учесници на младинска размена “Let’s embrace multiculturalism” во Шпанија од 9-17ти октомври

Целта на оваа размена е преку меѓународно и мултикултурно искуство да ги поттикне младите да ги прифатат различните култури и да ги согледаат како позитивна работа која ја прави Европа уникатна. Покрај учесници од нашата држава ќе учествуваат и млади од Словенија, Германија, Грција, Шпанија, Португалија и Латвија. Размената ќе се одржи во Вилабила, Шпанија […]