SGF Eco - system restoration

#2 What is SGF?

Организацијата во која што волонтирам во Кина, Sichuan Green Foundation или накратко, SGF претставува добротворна еколошка организација која е регистрирана во март 2017та година под закрила на одделот за шумарство на областа Сечуан. Обединувајќи ресурси, нејзина главна цел е да созададе одржливо општество и еколошка животна средина.  Се фокусира наозеленување на што е можно поголема […]

Pandas in Chengdu

#1 Welcome to the panda world – Chengdu

Официјално веќе 10 дена живеам во четвртиот најразвиен град во Кина, Ченгду и морам да признаам, преубаво е. Градот е огромен и воедно претставува многу шармантен спој на модерното и традиционалното, додека пак луѓето се многу слични со нашите – грижливи, гостопримливи и пријателски настроени. Како главен град на областа Сечуан, Ченгду има популација од […]

Марија од Гоу Грин оди на двомесечна авантура во Кина

Пред Кина… Мрежата на членови на Гоу Грин постојано развивала млади активисти кои се први за заштита на животната средина и одржливиот развој. Марија е исто така една многуте млади луѓе кои што се дел од активностите на Гоу Грин уште од почетоците на неговото основање. Марија е студентка на Факултетот за информатички науки и […]