#Селектирам – нова иницијатива на Go Green

Сакам да селектирам, но контејнерите се далеку. Сакам да селектирам, но не знам што значат симболите. Сакам да селектирам, но немам место дома за посебни канти… Овој „проблем“ повеќе не е проблем за станарите од ул.Антон Попов бр.1/1. Викендов нашето здружение постави канти за селекција на пластика, хартија и капачиња од шишиња, како и упатства […]

Мобилна конференција Bike&Learn

На 16ти септември 2017, „Гоу Грин“ започна улична герила/фото акција, која траеше низ целата Европска недела на мобилност. Волонтерите на „Гоу Грин” фотографираа граѓани од Скопје кои патуваа со автобус или велосипед со две специјално изработени промотивни рамки и ги уотребуваат тие слики за промоција на активностите. Додека за граѓаните кои ги користеле своите автомобили, […]

Списание „Биди Зелен – Екологија и одржлив развој“

Списанието „Екологија“ е најстарото списание за екологија во Македонија кое постои веќе 15 години. Биди Зелен тимот го презема раководењето на ова списание со цел да го модернизира и направи атрактивно и прифатливо за младите. Првиот број од новото списание излезе како дел од “Биди Зелен” проектот и беше главен дел од едукативната кампања при […]

Македонија без отпад

Гоу Грин е ко-основач на Aсоцијацијата за чиста животна средина Ајде Македонија! чија мисија е да овозможи одржливи решенија за управување со отпадот во РМ. Асоцијацијата Ајде Македонија! е иницирана како дел од светската асоцијација Ајде Свету! (Let’s do it World) која е присутна во повеќе од 112 земји во светот. Целта на глобалното движење […]

Обединети за утре- Преземи акција сега!

Гоу Грин – Биди Зелен, АИЕСЕК Македонија и Сојуз на извидници на РМ организираа проект кој имаше за цел да ја покрене свеста кај младите и да ги едуцира на тема одржлив развој и заштита на животната средина. Краток опис Проектот се состоеше од два главни настани (семинар и марш против загадување). Семинарот се одржа […]