Lajme

Thirrje për koordinator të të rinjve në Go Green

Go Green po zgjeron ekipin në dhe shpall thirrje për koordinator të të rinjve. KORNIZA KOHORE Shpallja e thirrjes 13.03.2023 Mbyllja e thirrjes 26.03.2023 (e diel) deri më 23:59 Intervista 28.03-30.03.2023 Njoftimi i rezultateve 31.03.2023 Fillimi (i preferuar) i punës 03.04.2023 KUSHTET E PUNËS Angazhimi me kontratë pune me kohëzgjatje 7 muaj Punë nga zyra […]

Erasmus+ Youth Exchange”Healthy Mind in a Healthy Body”

“Healthy mind in a Healthy Body” do të jetë një shkëmbim rinor i organizuar në Garlstedt të Gjermanisë, i cili do të përfshijë 32 të rinj dhe 8 drejtues grupesh nga 4 vende të ndryshme evropiane: Spanja, Maqedonia e Veriut, Kroacia dhe Gjermania. Mosha e pjesëmarrësve: 14-19 vjeç, drejtuesit e grupit janë 18+ Vendi: Garlstedt, […]

Kurs trajnimi “Step 0” Erasmus+

Kurs për trajnim „Step 0“ në organizimin e Organizatës së Re Creativity, baza e ndërmarrjeve sociale në Budapest që siguron programe joformale për të gjithë njerëzit që të krijojnë zgjidhje në çdo ditë të jetës. Lokacioni: Алсотолд (Alsótold), Bullgari Datat: 25 mars – 2 prill 2023 Mosha: 18+ Afati për aplikim: 17 shkurt 2023 Programi […]

[Portalb]: Katër komuna të Maqedonisë së Veriut i dëgjuan të rinjtë dhe filluan të realizojnë idetë e tyre ekologjike

Kontejnerë të rinj dhe shtigje për biçikleta në Kumanovë, çati fotovoltaike në Çair, seleksionim dhe pastrim i mbeturinave dhe parkingje të reja për biçikleta në Aerodrom, si dhe parqe të reja dhe më shumë gjelbërim e më pak vetura në Kisella Vodë. Këto janë projektet në të cilat po punohet dhe të cilat i kërkuan të rinjtë […]

EU Youth Cinema: Green Deal

Maj 2022 – Maj 2024 EU Youth Cinema: Green Deal është një projekt i dedikuar Evropës së qëndrueshme dhe paraqet qëllimet e Bashkimit Evropian në një kontekst filmik. EU Youth Cinema: Green Deal do të ofrojë programe gjatë gjithë vitit nga maji 2022 deri në maj 2024, me fokus në informimin dhe edukimin për axhendën […]

Youth Activism for Green Municipalities vol.2

Prill – Tetor 2022 Të rinjtë në shoqëri, e veçanërisht në komunë janë faktori më i madh për ndryshim në të gjithë komunën. Aktivizmi dhe pjesëmarrja në aktivitete shoqërore janë forma të fuqishme të angazhimit qytetar. Ndryshimet më të mëdha inkurajohen dhe udhëhiqen nga të rinjtë. Aktivizmi rinor ka potencial të madh për të transformuar […]

Youth Activism for Greener Municipalities

Janar 2022 – Dhjetor 2024 Qëllimi i përgjithshëm i Projektit është të forcojë ndikimin e aktivistëve rinor dhe organizatave rinore në politikat dhe proceset mjedisore lokale. Projekti ka këto objektiva specifike: (1) Forcimi i kapaciteteve të aktivistëve rinorë dhe organizatave rinore për të zbatuar aktivitete efektive avokuese në nivel lokal; (2) Krijimi i partneriteteve ndërmjet […]

Clean AIRdrom – Zero solid waste municipality

Janar 2022 – Dhjetor 2024 Ky aksion ka për qëllim krijimin e një sistemi inovativ për menaxhimin e mbeturinave të ngurta për Komunën e Aerodromit në Shkup, Maqedonia e Veriut, për të forcuar kapacitetet e stafit komunal, për të përfshirë grupet e cenueshme që merren me grumbullimin joformal të mbeturinave dhe për të rritur ndërgjegjësimin […]